top of page

Opret fagordlister i AppWriter

Nyhedsbrev 26/17

Jeg har i dag lavet en lille film, der viser, hvordan man i AppWriter kan oprette sine egne fagordlister.

Det er jo nemlig sådan, at når man skal skrive en tekst med LST-stavehjælp, så er det afgørende, at der kommer de rette ordforslag frem. Men standardordbøgerne i både AppWriter og CD-ord/IntoWords kender ikke alle ord - og især kender de ikke alle fagord.

Det vil sige, at hvis man skal skrive en fagtekst, vil man ofte opleve ikke at kunne få stavehjælp til de ord, man har brug for at kunne stave. Og det kan resultere i tekster, der enten har udnødigt mange stavefejl, eller som indeholder unødigt få fagord.

Men ved at oprette sine egne fagordlister, kan man få stavehjælp til alle de fagord, man har fodret programmet med.

Og hvordan gør man så det? Det gør man fx ved at kopiere en fagtekst, der indeholder de ord, man har brug for at kunne stave, og sætte teksten ind i "fagordliste-generatoren".

Det er let at oprette forskellige fagordlister, som man med et enkelt klik kan aktivere eller gøre passiv. Og når en ordliste er oprettet, kan man benytte den på alle tilgængelige platforme.

Desuden kan man dele sine ordlister med andre. Dette gør fx, at man som lærer kan oprette en ordliste og dele den med sine elever, eller at flere elever, der benytter AppWriter, kan dele opgaven med at oprette fagordlister til forskellige fag mellem sig.

Held og lykke med fagordene.

Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
bottom of page